Klantmagneet

ONLINE CURSUS

We zijn begonnen! Inschrijvingen maart 2021 gesloten

Leer welke stappen jij moet ondernemen
om jouw ideale klant als een magneet aan te trekken

Herken jij dit?

Je weet (ongeveer) welke klant je zou willen aantrekken. Maar je trekt nog te veel klanten aan waar je geen energie van krijgt. Misschien verlies je er zelfs energie van…

Of komt een van deze uitspraken je bekend voor?

“Je bent wel erg duur”, “Ik vind de bewerking van mijn foto’s niet zo mooi”, “Geef je korting?”, “Kan je het zo bewerken in de stijl van *naam bekende paardenfotograaf*?” , “Hoezo is het niet gratis?” (vaak bij kennissen en vrienden), “Ik moet de shoot afzeggen, ik heb een goedkoper iemand gevonden”

Wil je gewoon nu écht goed beginnen met het aantrekken van je ideale klant? En weet jij trouwens wel écht wie jouw ideale klant is?
Maar.. heb je geen idee waar te beginnen?

Lees dan zeker verder!

Maar eerst, even voorstellen!

Yess, met trots kan ik nu eindelijk vertellen over mijn cursus Klantmagneet!

Met veel mede-fotografen heb ik het vaak genoeg over klanten. Onze bedrijven kunnen namelijk voortbestaan dankzij hen! Ik merkte tijdens al die gesprekken dat veel fotografen helaas nog een hoop klanten aantrekken die niet aansluiten bij hun aanbod, stijl, verwachtingen en bij hen persoonlijk. Dit kan niet allen maar demotiverend werken, maar zelfs al het plezier uit het fotograferen halen. Terwijl dit juist je passie is!

Toen ik begon met fotograferen heb ik dit ook meegemaakt. Ik had genoeg mensen in mijn DM’s die niet bij mijn aanbod pasten en niet in mijn werk wilde investeren. Het zorgde er zelfs voor dat ik onzeker werd over mijn eigen werk… Daar moest ik verandering in brengen!

Ik heb ontdekt op welke manieren het online zichtbaar zijn enorm van invloed is als je je ideale klant wil aantrekken. Dit gaat veel dieper dan alleen foto’s plaatsen en actief reageren en liken. Alles wat je online zet communiceert iets naar de buitenwereld en trekt bepaalde mensen aan. Iets waar ik enorm veel over weet dankzij mijn opleiding Communicatie. Zo gebruik ik in mijn cursus niet alleen mijn opgedane ervaring als ondernemer, maar ook mijn theoretische kennis die ik in de afgelopen jaren heb vergaard.

Door de manier waarop ik mijzelf online neerzet en hoe ik online communiceer, trek ik mijn ideale klant keer op keer weer aan. Ik heb echt de leukste klanten, klanten waar ik enorm veel energie en motivatie van krijg.
Dat gun ik andere fotografen ook, dát heeft tot deze cursus geleid.

Hier ga je mee aan de slag!

Module 1 - Jij als bedrijf

Je gaat de relatie tussen jou en je bedrijf onder de loep nemen: wie ben jij als bedrijf? Wat zijn jouw motivaties en doelen? En waarom is dit zo belangrijk als basis?

Module 2 - Jouw ideale klant

Het bepalen van jouw doelgroep. Je bepaalt zeer specifiek wie jouw ideale klant is. We gaan dit helemaal uitpluizen, zodat jij gaat leren hoe je deze kan bereiken. En net zo belangrijk.. Wie is niet jouw ideale klant.

Module 3 - Mindset & uitstraling

Mindset, ik weet het.. lekker cliché. Maar ik ga praktische tips erover geven met mijn nuchtere aanpak: hoe heeft je mindset invloed op je uitstraling? Hoe presenteer je jezelf online om je ideale klant aan te trekken.

Module 4 - personal branding

Hoe zet je personal branding in om jouw ideale klant aan te trekken en waarom werkt dit. Leer jezelf online te onderscheiden van andere fotografen, maar wel op je eigen persoonlijke manier die bij jou past.

Module 5 - Visuele identiteit

Je leert het belang van visuele elementen van jou als bedrijf en hoe je je eigen huisstijl kan samenstellen. Hoe begin je hiermee en maak je het helemaal je eigen?

Extra - EHBOK

Eerste Hulp Bij Ongewenste Klanten. Een grappige, maar ook eerlijke extra module. Welke verschillende aanpakken kan je gebruiken bij klanten die écht geen match met jou zijn.

Hoe gaat de cursus in zijn werk?

 • Te volgen via een besloten Instagram account
 • Aan de hand van video’s en andere visuele content volg je de cursus
 • Achteraf krijg je een samenvattend e-book
 • 1 maart starten we!

Je stuurt het exclusieve account een volgverzoek. Op de startdag accepteer ik de volgverzoeken van de deelnemers en kan je meteen aan de slag met het leren over het aantrekken van je ideale klant! 

Het leermateriaal staat op het account: in de highlights staan video’s van alle modules en in de feed staat aanvullende content. Je
volgt de content in de feed van onder naar boven en via de highlights. Het spreekt voor zich! Het samenvattende e-book komt aan het einde van de cursus beschikbaar, deze kan je dan downloaden.

De gehele maand dat je de cursus volgt kan jij alles in je eigen tempo bekijken!

Nina Guiking Photography is onderdeel van de KOR (kleineondernemersregeling) en rekent geen BTW op de facturen

Deze cursus is voor..

 • Fotografen die klanten willen aantrekken die de waarde van hun werk inzien en daar (groots) in willen investeren.
 • Fotografen die willen dat elke shoot voelt alsof je bij een vriend(in) shoot.
 • Fotografen die bezig willen / bezig zijn met hun online zichtbaarheid, maar nog niet hun ideale klant daarmee aantrekken (of niet weten hoe dat moet).
 • Fotografen die van hun volgers klanten willen maken.
 • Fotografen die zich online willen onderscheiden van de grote fotografen-massa.

Deze cursus is niet voor..

 • Fotografen zonder Instagram account
 • Fotografen die geen basiskennis hebben van social media, voornamelijk Instagram
 • Fotografen die alleen hobbymatig shooten en niet van plan zijn om geld te gaan vragen
 • Fotografen die al elke keer hun ideale klant aantrekken

FAQ

Enkele vragen die je zou kunnen hebben

Is deze cursus voor mij geschikt?

Deze cursus is voor jou geschikt als je klanten werft via (onder andere) social media, maar je niet tevreden bent met de klanten die je aantrekt of het überhaupt lastig vindt om online klanten aan te trekken.
Je wil ‘vervelende’ klanten weghouden en jouw ideale klant aantrekken. Onder vervelende klanten kan je verstaan: Klanten die jou te duur vinden en je alleen willen boeken met korting, klanten die na de shoot opeens niet meer tevreden zijn met jouw stijl, klanten die niet op tijd betalen, klanten die zich niet aan jouw algemene voorwaarden houden en bijvoorbeeld je foto’s gaan bijsnijden, etc. Over het algemeen zijn het klanten die niet inzien hoeveel tijd, waardering en geld jouw werk waard is.
Als je (helaas) een of meerdere situaties die ik hierboven heb genoemd herkent, zal deze cursus zeker waarde voor je brengen.

Verder is het vooral voor zelfstandige fotografen die fotograferen voor particulieren, de focus ligt niet op fotografen die fotograferen voor grote bedrijven of in loondienst fotograferen.

 

Waarom is de toegang 1 maand?

Omdat ik je wil stimuleren om er meteen goed mee aan de slag te gaan en het niet laat liggen. Om het je echt in te laten plannen en goed je focus er op te houden. Eén maand is ruim genoeg tijd, als je aan het begin meteen start en elke dag bijhoudt zou je het binnen 1 week af kunnen hebben. Maar omdat iedereen een ander werktempo heeft en het soms wil laten bezinken kies ik ervoor om de informatie van de cursus 1 maand online te houden.
Daarbij zal ik wanneer ik in de toekomst de cursus wil upgraden, of zelfs een nieuwe cursus wil opzetten, ditzelfde besloten account gebruiken en zal er weer een nieuwe groep mensen voor waarschijnlijk een hogere prijs beginnen.

Ik heb deze keuze voor dit besloten Instagram account gemaakt om zo laag te kunnen blijven in de kosten. Als ik een speciale besloten website zou moeten maken, zou ik er meer tijd en geld kwijt aan zijn en zal daardoor de cursus (onnodig) ook duurder worden.

Wat is het verschil tussen de pilot versie en de versies daarna?

De pilotversie is de eerste versie van de cursus en heeft daarom een voordelige prijs. In de pilotversie let ik heel goed op feedback en vragen vanuit de deelnemers, punten waar ik nog niet aan had gedacht of wat ik nog uitgebreider mag uitleggen. Deze beantwoord ik dan in de pilotversie en verwerk ik in nieuwere versie.

Ik heb de maand dat het start geen tijd, wat nu?

Als je die hele maand nergens tijd hebt, zou je zelf moeten kijken of je tijd kan vrijmaken. Zo kost het leren niet hele dagen die maand lang. Normaal zou je zo’n 1 module per dag kunnen doen, maar als je druk bent kan je dat prima ruim over de hele maand verspreiden.

Mocht je het écht heel druk hebben en het idee hebben dat je er niet aan toe komt die maand, raad ik aan dat je een van de volgende keren mee gaat doen. Ik ga niet pushen dat jij tijd ‘moet’ vrijmaken voor mijn cursus, dat is iets waar je zelf de waarde van moet gaan inzien. Als jij iets wil veranderen en leren, dan moet je zelf beslissen welke acties (zoals tijd vrijmaken) je daarvoor gaat ondernemen.

Kan ik de informatie die ik leer later nog terugvinden?

Ja! Achteraf krijg je ook nog een samenvatting van alle modules.
Bij de video’s is het verstandig om ook zelf aantekeningen te maken in een notitieboek of worddocument. Veel toepassings-informatie die krijgt pas je zelf toe in je werkboek, die je kan je zelf ingevuld bewaren. 

Gaat dit mijn bedrijf vooruit helpen?

Waarom zou je investeren in je bedrijf? Nou, waarom niet!?

Door in je bedrijf te investeren win je zo veel. Door in mijn cursus te investeren laat je je bedrijf groeien, maar het belangrijkste vind ik dat je meer plezier in je fotografie gaat krijgen. Zo zal je meer klanten werven die wél willen investeren in jouw foto’s én zal fotograferen je weer energie geven in plaats van energie opslurpen.

Bedenk trouwens ook: Hoeveel shoots zou jij moeten doen om dit bedrag terug te verdienen? Niet heel veel denk ik, misschien heb je dit zelfs met één shoot al binnen.

Mocht je nog steeds over iets twijfelen, of heb je een vraag over de cursus? Je kan mij altijd een Insta DM of een mailtje sturen.

Nina Guiking Photography is onderdeel van de KOR (kleineondernemersregeling) en rekent geen BTW op de facturen

Scroll naar top